Om Marcus Hamberg

mv9nikadqhd0shhi78fcMitt namn är Marcus Hamberg och jag är entreprenör sedan cirka femton år tillbaka, framförallt inom finans och- fastighetsbranschen. Idag arbetar jag som VD för RW Capital. Jag har valt att starta upp denna blogg för att ge mina läsare en inblick i fastighetsbranschen och bidra med kunskap, inspiration och egna erfarenheter. Här kommer jag att berätta om intressanta projekt som jag är involverad i och dela mina tankar kring bland annat fastighetsinvesteringar, bostäder, nyproduktion och trender inom fastighetsbranschen.

Jag började arbeta med fastigheter för fem år sedan och har sedan dess varit involverad i många spännande projekt. Ett som jag bär med mig är vårt första utvecklingsprojekt där vi förvärvade en stor hyresfastighet i centrala Ystad som var i mycket dåligt skick, både tekniskt och socialt. Under tre år har fastigheten på drygt 60 lägenheter genomgått en total förvandling och gått från att vara förfallen till att förtjäna sitt fina cityläge. Samtidigt har fastigheten också blivit lönsam.

Fastigheter tilltalar både hjärta och hjärna, därför gav jag mig in i branschen. Hjärta, genom att vi skapar nya fina hem för vanliga människor och hjärna genom att en aktiv fastighetsinvesterare har goda möjligheter att skapa uthållig överavkastning över tid.

Idag förläggs många av våra projekt i Malmö. I samma stad finns också ett av mina favoritbyggen, Turning Torso. Jag tycker att byggnaden representerar Malmö väl, lite cool och uppkäftig.

Hoppas att ni fortsätter besöka bloggen. Trevlig läsning!

/Marcus Hamberg