Att tänka på innan du anlitar en hantverkare

Är man inte en händig person själv kan det vara en god idé att anlita en hantverkare för att utföra renoveringsjobbet. Det är dock viktigt att göra ordentlig research innan man anlitar en hantverkare.

Ett bra första steg är att höra med vänner och bekanta om de kan tipsa om en bra hantverkare. Rekommendationer från den egna kretsen väger alltid tungt. Gör även upp en budget i förväg så att du vet ungefär vilket pris du kan tänka dig betala för jobbet. Glöm inte att lägga på lite extra för oförutsedda utgifter.

Oavsett hur man väljer hantverkare bör man alltid begära in offerter från olika håll. Även om priset inte alltid är det viktigaste kan det vara bra att jämföra vad du kan få för dina pengar. Gå noga igenom offerterna du får och se till att allt du efterfrågat finns specificerat. Kolla också så att momsen är inräknad i priset. Det är även viktigt att hantverkaren lämnar garanti på utfört arbete och material.

Prata med hantverkaren. Ska personen utföra ett större jobb och vistas i ditt hem under längre tid är det viktigt att kemin stämmer och att ni båda har samma uppfattning om hur jobbet ska utföras.

För fler tips och mer omfattande information om vad du ska tänka på kan du läsa vidare i Konsumentverkets publikation: http://publikationer.konsumentverket.se/sv/publikationer/malgrupper/konsument/tips-anlita-hantverkare.html

/Marcus Hamberg